CITROEN C3 WRC : Η ΕΠΙΣΤΟΦΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ!

Featured Video Play Icon

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA του 2017 ξεκίνησε στο Monte Carlo και σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή της CITROËN Racing.


Νέοι κανονισμοί που έχουν σκοπό τον υψηλό ανταγωνισμό και το θέαμα στις ειδικές διαδρομές, δίνουν τη δυνατότητα στο νέο Citroen C3 WRC να επιστρέψει δυναμικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι με νέους θριάμβους και στην κατάκτηση τίτλων!

Το 2017 ανοίγει με μια πρόκληση για την ομάδα της CITROËN Racing: στόχος της μάρκας το υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου ανταγωνισμού με το C3 WRC!

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ CITROËN RACING ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ.

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι θα διαθέσει δύο από τα τέσσερα C3 WRC μοντέλα για το πλήρωμά της.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Κατόπιν της ολοκλήρωσης των σπουδών του ως Μηχανολόγος Μηχανικός, ο Kris Meeke αγωνίστηκε στο πρώτο του Ράλι το 2000. Το έντονο και σαρωτικό του στυλ, κέρδισε τις εντυπώσεις του Colin McRae ο οποίος βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξή του. Ο Kris έγινε ο Βρετανός Junior Διαγωνιζόμενος Αγώνων, μόνο στη δεύτερη πλήρη σεζόν του. Ο πολυπόθητος τίτλος του έδωσε την ευκαιρία να ενταχθεί δυναμικά στο JWRC, στο οποίο αρχικά διαγωνιζόταν με την Opel το 2003 και 2004.
O Kris είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Citroën Sport για να διαγωνιστεί στο 2005 JWRC.
Οδηγώντας ένα C3 Super 1600, έκανε το ντεμπούτο του με σημαντική νίκη στο Ράλι του Μόντε Κάρλο ενώ έκλεισε τη σεζόν του, τρίτος στο πρωτάθλημα. Για τη σεζόν του 2009, ο Kris είχε επιλεγεί από την Ομάδα Peugeot UK για να διαγωνιστεί στο IRC. Με το μοντέλο Peugeot 207 S2000, κατάφερε να διακριθεί κερδίζοντας τέσσερα ράλι ώστε να εξασφαλίσει τον τίτλο του.
Υπερασπίστηκε τον τίτλο του το 2010, αλλά έπρεπε να κατακτήσει την τρίτη θέση.
Αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι διέθετε γνήσιες αγωνιστικές καταβολές και πραγματικό ρυθμό, παρέλαβε την πολυπόθητη θέση στο Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team για το 2014. Στην πρώτη πλήρη σεζόν του στο WRC κατάφερε να μαγέψει, ανεβαίνοντας για τέσσερις φορές στο βάθρο.
Γρήγορος σε κάθε έδαφος και με νίκες σε Πορτογαλία και Φιλανδία, ο Kris οδήγησε τη νέα σεζόν ως σοβαρός διεκδικητής παγκόσμιου τίτλου.
-Πρώτο Ράλι WRC: Ουαλία Ράλι ΜΒ 2002
– Αριθμός εκκινήσεων WRC: 73
-Καλύτερο αποτέλεσμα στο WRC: 1ος (Αργεντινή 2015, Πορτογαλία και Φιλανδία 2016)

Craig Breen C3 WRC

Ο ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μετά το ανταγωνιστικό του ντεμπούτο το 2008 στους δρόμους της Ιρλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας, η καριέρα του Craig Breen εκτοξεύτηκε το 2011. Διαγωνιζόμενος στην Ακαδημία WRC, κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στο τελικό στάδιο του Ράλι Ουαλίας ΜΒ.
Οι επιδόσεις του και η επιμονή του τον οδήγησαν στο Abu Dhabi Total WRT όπου διαγωνίστηκες σε έξι αγώνες ράλι το 2016. Σε κατάταξη δέκατης όγδοης θέσης στη Σουηδία και έβδομης στην Πολωνία, ανέβηκε επίπεδο μετά τη συγκλονιστική του επίδοση στη Φιλανδία, όπου έλαβε την τρίτη θέση.
Η πρόοδός του ανταμείφθηκε με ένα συμβόλαιο που πρόσφερε η Citroën Total Abu Dhabi WRT για τη σεζόν 2017.
-Πρώτο Ράλι WRC: Ράλι Πορτογαλίας 2009
-Αριθμός εκκινήσεων WRC: 37
-Καλύτερο αποτέλεσμα στο WRC: 3ος (Φιλανδία το 2016)

Stéphane Lefebvre C3 WRC

‘Ο ΜΙΚΡΟΣ ΓΑΛΛΟΣ’ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ο Stéphane Lefebvre δέχθηκε τραυματισμό στα δόντια κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών για το Γαλλικό Πρωτάθλημα Ράλι. Ο κύριος Junior το 2012 με “Volant 207”, αγωνίστηκε στην πρώτη διεθνή συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι κατά τον επόμενο χρόνο. Το 2013 τερμάτισε πέμπτος στην κατηγορία “Two-wheel drive” του ERC ενώ κατέκτησε και πάλι την υψηλότερη βαθμολογία των Junior στο 208 Rally Cup.
Το 2016, ο Stéphane συμμετείχε στο Abu Dhabi Total WRT ως συνοδηγός του Gabin Moreau, o οποίος είχε συμπληρώσει δύο σεζόν στο ERC με τον Chris Ingram. Στο Μόντε Κάρλο, η σεζόν τους επιφύλασσε ένα θετικό αποτέλεσμα, παραχωρώντας τους την πέμπτη θέση.
Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν στην Ουαλία ΜΒ, τερματίζοντας ένατος. Τον διαδέχθηκε ο Gabin στο Ράλι du Var για δοκιμή πριν την μεγάλη του επίθεση το 2017 με το Citroën Total Abu Dhabi WRT.
-Πρώτο Ράλι WRC: Ράλι Γαλλίας 2013
-Αριθμός εκκινήσεων WRC: 26
– Καλύτερο αποτέλεσμα στο WRC: 5ος (Μόντε Κάρλο 2016)

Sheikh Khalid Al Qassimi C3 WRC

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΣΤΟ WRC

Οι πρώτες εμπειρίες του Sheikh Khalid Al Qassimi στο motorsport ήταν πίσω από τους τροχούς των 4WD αυτοκινήτων, όταν τα ράλι λάμβαναν χώρα στα Εμιράτα. Η καριέρα του στα ράλι ξεκίνησε το 2002 όταν συμπλήρωσε την πρώτη πλήρη σεζόν του στο πρωτάθλημα Ράλι FIA Μέσης Ανατολής (MERC). Την ίδια χρονιά κέρδισε τον τίτλο Group N καθώς και στο Πρωτάθλημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Μεταξύ 2004 και 2006, ο Sheikh Khalid ακολούθησε καριέρα στο MERC (αναπληρωματικός το 2005 και τρίτος το 2006) ενώ αγωνίστηκε και στο P-WRC. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία με την Ford Abu Dhabi WRT στο δεύτερο μισό της σεζόν του 2017. Διαγωνίστηκε περίπου σε σαράντα ράλι με την ομάδα, οδηγώντας Fiesta WRC. Η επίτευξη της πέμπτης θέσης στο Ράλι Αυστραλίας το 2011, παραμένει το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει επιτύχει μέχρι στιγμής.
Μετά το διάλειμμά του από το ράλι το 2012, ασχολήθηκε σημαντικά με την ίδρυση της συνεργασίας μεταξύ Abu Dhabi, Abu Dhabi Racing και Citroën Racing. Κατά τις σεζόν των χρόνων 2013, 2014 και 2015 συμμετείχε σε πολυάριθμα ράλι WRC καθώς και στο MERC. Τερμάτισε ως αναπληρωματικός στο Πρωτάθλημα Ράλι Μέσης Ανατολής σε τρεις φάσεις.
Συνεχίζοντας να αγωνίζεται σε cross- country rallying- θα διαγωνιστεί το 2017 στο Ράλι Dakar το με ένα 2008 DKR-ο Sheikh Khalid θα λάβει μέρος σε μια προεπιλεγμένη σειρά event του WRC κατά τον επόμενο χρόνο, οδηγώντας Citroën C3 WRC.
– Αγωνιστικό ντεμπούτο: 2001
– Πρώτο Ράλι WRC: Ράλι Ακρόπολης 2004
– Καλύτερο αποτέλεσμα στο WRC: 5ος (Αυστραλία 2011)

“ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ 2017 ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2018”

“Φτάναμε στο τέλος ενός τριετούς κύκλου WTCC καθώς η Μάρκα ετοιμαζόταν να λανσάρει ένα στρατηγικό προϊόν: Το Νέο C3. Ταυτόχρονα, η FIA βρισκόταν στο στάδιο εισαγωγής νέας νομοθεσίας για το WRC. Το C3 ανταποκρίνεται άψογα σε αυτούς τους νέους κανονισμούς, ενώ οι πλανήτες ‘ευθυγραμμίστηκαν’. Αυτή η συνεργασία επιτρέπει στην Citroën να εκμεταλλευτεί πλήρως τη δέσμευσή της απέναντι στο μηχανοκίνητο αθλητισμό”.
Yves Matton, Citroën Racing Director