Ο ANDRÉ CITROËN

Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου του 1878, ο André Citroën θεωρείται ως μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ένας πολίτης του Παρισιού, 02_histoire_identite_andrecitroen_captureταξίδεψε στις ΗΠΑ και είχε διεθνείς φιλοδοξίες για την επιχείρησή του. Το εξαιρετικό του όραμα δίνει χωρίς αμφιβολία εξηγήσεις για το ταλέντο του. Ήταν μόλις 24 ετών όταν ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία, τη La Société des Engrenages Citroën, η οποία μετατρέπεται σε αυτοκινητοβιομηχανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Φιλοδοξία του André Citroën ήταν να φτιάξει αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές, αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Πέθανε τον Ιούλιο του 1935. Κανείς δεν έχει ξεχάσει το ταλέντο και το τολμηρό του όραμα που άφησαν το στίγμα που αντέχει μέχρι και σήμερα.

ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΕ ΤΑ “ΔΙΚΑΡΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΧΙΑ”

 

Σε μια επίσκεψή του στην Πολωνία το 1900, ο André Citroën ανακάλυψε μια διαδικασία κοπής που βασιζόταν σε ένα εργαλείο που έμοιαζε με τα διπλά σιρίτια που ήταν και τα διακριτικά του λοχία. Η τεχνολογία αυτή έμελλε να γίνει το μέσο για να ξεκινήσει την καριέρα του στον τομέα της μεταποίησης. Αγόρασε την άδεια για τη διαδικασία παραγωγής και ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία, την La Société des Engrenages Citroën.
ΤΟ ΣΗΜΑ ΜΕ ΤΑ “ΔΙΚΑΡΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΧΙΑ”Το 1919, όταν άρχισε να κατασκευάζει οχήματα, ο André Citroën όπως ήταν φυσικό επέλεξε για λογότυπό του το διπλό σιρίτι. Το λογότυπο άλλαξε με τα χρόνια, αλλά κράτησε τα χρώματα του μπλε και κίτρινου, μέχρι το 1980, όταν η εταιρεία επέλεξε λευκό σε κόκκινο φόντο για μια πιο δυναμική εμφάνιση.
Το 2009, τα σιρίτια απέκτησαν μια πιο τρισδιάστατη οπτική ξεπροβάλλοντας μέσα από ένα πλαίσιο, κερδίζοντας περισσότερη δύναμη και αποκτώντας καλύτερη υπόσταση.