LA TRACTION CREATIVE

Το “La Traction Creative” είναι ένα νέο site που φιλοδοξεί να ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη όσων αγαπούν την τέχνη ανεξαρτήτως ηλικίας και διάθεσης. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό τόπο που δημιουργήθηκε από τη Citroën και αποτελεί μια ανοικτή πρόσκληση από τη νέα γκαλερί Tumblr της γαλλικής φίρμας προς όλους όσοι θέλουν να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Πεδίο δράσης οι γραμμές Citroën και τα πολλά έργα τέχνης που φέρουν την υπογραφή της. Αναφερόμαστε φυσικά στα αυτοκίνητα Citroën είτε μιλάμε για αυτοκίνητα πόλης, οικογενειακά αυτοκίνητα, αυτοκίνητα diesel ή αυτοκίνητα βενζίνης, νέα μοντέλα, ή παλιά μοντέλα το κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι ότι διαθέτουν ιδιαίτερες σχεδιαστικές γραμμές.

Η συναρπαστική εικονική γκαλερί άνοιξε στις 5 Ιουλίου και προς το παρόν φιλοξενεί 28 έργα από τα 60 που αναμένεται να εκτεθούν στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι αυτό το φθινόπωρο.
Δεν υπάρχει κανένα όριο στη θετική ενέργεια και πνεύμα από τη Citroën . Τα έργα που εκτίθενται στην “La Traction Creative” προέρχονται από καλλιτέχνες που άντλησαν την έμπνευσή τους από μοντέλα της Citroën . Όλοι τους είχαν απόλυτη ελευθερία έκφρασης το μόνο που τους ζητήθηκε ήταν να προκαλέσουν συναισθήματα. Η θεματολογία έχει πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις καθώς οι μικρές φόρμες μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες τάσεις αναδεικνύοντας τα προϊόντα Citroën την ποιότητά τους.

Αναφέρουμε κάποια ενδεικτικά:

Le Balancier, μια ιστορία δίχως τέλος βασιζόμενη στα Airbumps του C4 Cactus
Berlingo en Liberté, επιστήμονες ζωολόγοι παρατηρούν τις πέντε θεματικές ενότητες του αυτοκινήτου που είναι «μεγαλύτερες από τη ζωή.

Car sweet Car, το C1 αποκαλύπτει τα πάντα σε 5 animation clips με ένα κοριτσίστικο βλέμμα.

PacMan, ένα κλασσικό ιστορικό βίντεο παιχνίδι στο οποίο το E-Mehari μαζεύει βαθμούς. La Suricate, ένα θέατρο από μαριονέτες στο πίσω παρμπρίζ του Space Tourer με φινάλε έκπληξη που συναρπάζει επιβάτες ηλικίας από 7 έως 77 ετών.

Για περισσότερα δείτε: http://latractioncreativecitroeneng.tumblr.com/

Σίγουρα την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να συνδέει τη Citroën αποκλειστικά με οικονομικά αυτοκίνητα, χωρίς τέλη πιθανόν θα διαφωνήσετε μαζί του δημιουργικά. Αυτή θα είναι μια ευκαιρία για μια ακόμη διαδρομή στα μονοπάτια της τέχνης και της φαντασίας με ένα διαφορετικό Citroën .